Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Tagi
Rzodkiewka podłużna jest zaliczana jako wczesna odmiana. Jeśli jej nie próbowaliście, musicie wiedzieć, że ma ona wyjątkowo delikatny smak. Dodatkowo jest krucha i soczysta. Doskonale nadaje się do letnich sałat lub jako bezpośrednia przekąska pomiędzy posiłkami.
Najpopularniejsza odmiana cebuli. Dzięki uniwersalności wykorzystywana niemal do każdej potrawy. Aromatyczna, o ostrym smaku i zapachu. Wartości odżywcze: witamina A,C, E,K, witamina B6, niacyna, kwas foliowy Certyfikat zgodności PL-EKO-05-005114/G/18/1.
Sezonowy, wzrastający od czerwca do września. Ostry, intensywny smak idealnie wpasowuje się w dania mięsne, rybne i z dodatkiem warzyw. Wartości odżywcze: witaminy z grupy B, witamina C, potas, żelazo, magnez Certyfikat zgodności PL-EKO-05-005114/G/18/1.
Pietruszka ma ona jednak o wiele więcej właściwości niż można się spodziewać. Wspomaga systemy trawienne oraz jest przeciwutleniaczem, który chroni przed groźnymi chorobami.
nazwa gatunkowa: rukola / 100 g sezon: kwiecień-listopad źródło: Milejowe Pole wartości odżywcze: witamina A, B, C, K, wapń, żelazo, kwas foliowy smak: intensywnie ostry, lekko gorzki, odświeżający zastosowanie: sałatki, pesto, koktajle, makarony, kanapki
Apetyczny, grupy szczypior – zrywany w towarzystwie cebuli. Pobudza kubki smakowe i pomaga w systemie trawiennym. Wartości odżywcze: witaminy z grupy B, C, D, E, K, niacyna, kwas pantotenowy Certyfikat zgodności PL-EKO-05-005114/G/18/1.
Nieszklarniowa zielenina, świeżo zrywana - obecna w każdej kuchni gospodarzy. Idealna do rozgrzewających zup i sosów. Wartości odżywcze: witamina C,E, żelazo, beta-karoten, kwas foliowy Certyfikat zgodności PL-EKO-05-005114/G/18/1.
Szczaw (pęczek) – Kto nie uwielbiał przepysznej zupy szczawiowej babci lub mamy? To dzięki niej jesteśmy teraz zdrowi, ze względu na obecność witaminy C. Szczaw jest również odpowiedzialny za procesy przeciwstarzeniowe oraz za gojenie ran lub zrastanie kości. Kto by nie chciał mieć takiego naturalnego leku na własnym stole? Certyfikat zgodności...
Dynia Hokkaido – Dynia mała, zgrabna a jaka smaczna! Uprawiana w naturalny sposób, jest unikatowa i jedyna w swoim rodzaju. Źródło beta-karotenu i licznych prowitamin z grupy A, B, C, PP i E. Idealna na pierwsze zupki dla dzieci, jak i dla wszystkich miłośników pomarańczowych warzyw! Waga od ok 0,700 do 1 kg
Ziemniaki- NA RAZ! Idelany dodatek do mięs, potrawek warzywnych, zup i placków. Odmiana sprawdza się, jako produkt do długiego przechowywania i mrożenia. Wartości odżywcze: witamina C, potas, magnez Dostawca: Milejowe Pole
Szpinak jest idealny do przyrządzania dań na słodko – jako dodatek do koktajli lun na słono – jako tarta, naleśniki, omlety i pierożki. Bogaty w potas, żelazo i kwas foliowy, dzięki którym jesteśmy chronieni przed groźnymi chorobami.
Odmiana kapusty o dużych, pomarszczonych liściach. Podobnie, jak brokuł i inne z rodziny kapustowatych posiada złoża sulforafanu - przeciwutleniacza, który ma silne działanie antynowotworowe. Wartości odżywcze: witamina A, B6, C, K, kwas foliowy, tiamina, niacyna, wapń, magnez, fosfor